Waarom oude huizen en nieuwe appartementen moeilijk verkopen: Een analyse van de Notarisbarometer


De vastgoedmarkttrends in 2023 tonen een opvallende dynamiek. Het aantal vastgoedtransacties is gedaald met 3,1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Vooral in Vlaanderen was er een daling (-5%). "Waarom oude huizen en nieuwe appartementen moeilijk verkopen: een analyse van de Notarisbarometer" is wat we in dit artikel zullen bespreken.

Waarom oude huizen moeilijker verkopen

Oude huizen brengen vaak extra kosten met zich mee vanwege de renovatie- en onderhoudsvereisten. Bovendien kan het historisch karakter van oude huizen resulteren in restricties op renovaties en veranderingen. Deze factoren kunnen potentiƫle kopers afschrikken.

Uitdagingen bij de verkoop van nieuwe appartementen

Nieuwe appartementen kennen verschillende hindernissen, waaronder aanvankelijke opstartproblemen, concurrentie met bestaande woningen en prijswaardering. Deze uitdagingen hebben vooral invloed gehad op de verkoop van nieuwbouwappartementen. Recentelijk blijkt dat slechts 14,3 procent van de verkochte appartementen nieuwbouw betrof, het laagste percentage in de afgelopen vijf jaar.

Conclusie

Dus waarom zijn oude huizen en nieuwe appartementen moeilijk te verkopen, volgens de Notarisbarometer? Het lijkt erop dat zowel oude huizen als nieuwe appartementen hun eigen unieke uitdagingen hebben die de verkoop bemoeilijken.

Bij Sensimmo, begrijpen we dat het verkopen van een huis of appartement een grote stap is. Of je nu een oud huis of een nieuw appartement hebt, ons team van ervaren vastgoedprofessionals kan je helpen het verkoopproces snel en succesvol te laten verlopen.

Jouw Partner in Vastgoed - Sensimmo

Sensimmo is een ervaren vastgoedbedrijf met een team van deskundige medewerkers die klaar staan om je te helpen met je vastgoedbehoeften. We bieden een gratis en professionele waardebepaling van je eigendom aan, zodat je een duidelijk inzicht hebt in wat je woning waard is.

We bieden een breed scala aan diensten, waaronder huisverkoop, huisverhuur, gratis schatting, en advies in projectontwikkeling. We zijn actief in verschillende regio's, waaronder Genk, Maasmechelen, en Heusden-Zolder.

Bij Sensimmo staat de klant centraal. We bieden een persoonlijke aanpak en betrekken onze klanten nauw bij de verschillende stappen van het proces. Of je nu een huis wilt verkopen of investeren in vastgoedprojecten, wij zijn er om je bij elke stap te begeleiden.

Heb je vragen of wil je meer weten over onze diensten? Neem contact met ons op via email of bel ons op +32 89 20 90 88. Sensimmo is jouw partner in vastgoed.

Kies voor Sensimmo, kies voor kwaliteit.

Meest Recente Posts

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Indien u vragen hebt (over uw eigendom, over een eigendom die in onze portefeuille zit,...), stel ze en wij geven u zo spoedig mogelijk een antwoord.

Contacteer ons