EPC Voortaan Door Iedereen Raadpleegbaar Via Nieuwe Online Tool


Ben je op zoek naar een energiezuinige woning of wil je zeker weten dat de woning die je op het oog hebt, voorzien is van het correcte Energieprestatiecertificaat (EPC)? Goed nieuws! Dankzij de nieuwe online tool 'zoek een EPC' van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA), kan je nu met een paar muisklikken toegang krijgen tot deze belangrijke informatie. Ja, je hoort het goed – de EPC voortaan door iedereen raadpleegbaar via nieuwe online tool.

Hoe de Zoek een EPC-Tool Jouw Vastgoedervaring Verandert

Met de lancering van de online tool wordt de transparantie in de vastgoedmarkt aanzienlijk verhoogd. Bij Sensimmo begrijpen we dat bij de koop of huur van een woning of gebouw, energie-efficiëntie een doorslaggevende factor kan zijn. We zijn dan ook enthousiast deze tool te kunnen introduceren aan onze klanten.

Controleer en Vergelijk voordat je Koopt of Huurt

Met deze online tool kun je gemakkelijk verifiëren of het energielabel dat wordt gecommuniceerd overeenkomt met het officiële EPC-label. Zo weet je als (toekomstige) bewoner precies waar je aan toe bent. Benieuwd naar de energiescore van jouw potentieel nieuwe thuis? EPC voortaan door iedereen raadpleegbaar via nieuwe online tool – een eenvoudige zoekopdracht op adres of certificaatnummer biedt uitkomst.

Geen Zorgen Meer rond EPC Verificatie

Samir Louenchi, administrateur-generaal van VEKA, benadrukt het belang van de authenticiteit van EPC's. "Nu kan men via de tool eenvoudig het EPC-label dubbelchecken," legt hij uit. Bij Sensimmo, waar we de kwaliteit en transparantie vooropstellen in elke vastgoedtransactie, juichen we dit initiatief toe.

Privacy Gerespecteerd

Niet alle details van het EPC zijn publiekelijk beschikbaar – de diepgaande details zijn nog steeds exclusief toegankelijk voor eigenaren en huurders. Dus, terwijl je toegang hebt tot de basiselementen zoals type, energiescore en EPC-label, blijft diepgaandere informatie vertrouwelijk.

Een Wereld van Energieprestaties Ontsluiten

Of je nou geïnteresseerd bent in een nieuwbouwproject, bestaande woning of niet-residentieel pand, de tool maakt EPC's inzichtelijk voor gebouwen met een geldig certificaat tot 10 jaar na uitgifte. Sensimmo biedt ondersteuning bij het interpreteren van deze gegevens om je te helpen de juiste keuze te maken.

Advertentieplicht van EPC

Vergeet niet, ondanks de beschikbaarheid van deze tool, dat wanneer je jouw pand via Sensimmo te koop of te huur aanbiedt, je de EPC-informatie in alle advertenties moet opnemen. Ons deskundige team kan je hierin begeleiden en zorgen dat aan alle regelgeving wordt voldaan.

Bij Sensimmo zetten we ons in om jouw partner te zijn in elke stap van het vastgoedproces. Met de EPC voortaan door iedereen raadpleegbaar via nieuwe online tool zorgen we ervoor dat je niet alleen droomt van een nieuwe thuis, maar dat je droom overeenkomt met de realiteit – energie-efficiënt, transparant en betrouwbaar.

Neem contact met ons op via info@sensimmo.be of bel +32 89 20 90 88 voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen met deze nieuwe tool en bij alle andere vastgoedvragen.

Ontdek jouw toekomstige thuis met Sensimmo

Meest Recente Posts

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Indien u vragen hebt (over uw eigendom, over een eigendom die in onze portefeuille zit,...), stel ze en wij geven u zo spoedig mogelijk een antwoord.

Contacteer ons