Wat als het EPC niet kan worden opgemaakt omdat het busnummer ontbreekt?


Inleiding:

Stel je voor, je staat op het punt om je woning te verkopen en dan komt de vraag: "Is het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) in orde?" Het EPC is cruciaal, maar wat als het EPC niet kan worden opgemaakt omdat het busnummer ontbreekt? 

Wat is een EPC?

Een EPC is als een paspoort voor je huis, waarin staat hoe energiezuinig het is. Zonder dit certificaat is verkopen in Belgiƫ een no-go zone. Het EPC aanvragen is een proces waarbij elk detail telt, vooral het busnummer.

De Rol van het Busnummer in het EPC Proces

Wat is dat nu, een busnummer? Simpel gezegd, het is het unieke nummer van je appartement of unit in een gebouwcomplex. Zonder dit nummer, geen EPC; en wat als het EPC niet kan worden opgemaakt omdat het busnummer ontbreekt?

Probleemdiagnose: Ontbrekend Busnummer

Een ontbrekend busnummer is zoals een puzzel missen - het plaatje is niet compleet. Dit euvel kan komen door een administratieve fout of recente bouwveranderingen. Wat als het EPC niet kan worden opgemaakt omdat het busnummer ontbreekt? 

Stap-voor-stap Oplossingen bij Ontbreken Busnummer

Check eerst je adresgegevens grondig. Is het nummer echt zoek, dan schieten wij te hulp. Vertrouw op onze expertise om contact op te nemen met de gemeente of het kadaster en het busnummer als een detective op te sporen.

Juridische Overwegingen

Het niet hebben van een EPC kan je duur komen te staan, met boetes die in de honderden euro's lopen. In het ergste geval kan de verkoop van je woning zelfs op losse schroeven staan. 

Mogelijkheden voor Uitzonderingen

In sommige gevallen kun je een tijdelijke vrijstelling krijgen. Sensimmo denkt met je mee en zoekt naar een tijdelijke oplossing, terwijl het busnummer en EPC wordt aangepakt.

Conclusie

Een ontbrekend busnummer en de EPC-stress die erbij hoort, kan ontmoedigend zijn, maar het is geen mission impossible. Sensimmo staat klaar om je pand alsnog met een geldige EPC op de markt te brengen.

Voor meer details, bekijk onze website of neem direct contact op met onze experts bij Sensimmo. Samen vinden we een weg door het energielabeldoolhof.

Meest Recente Posts

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Indien u vragen hebt (over uw eigendom, over een eigendom die in onze portefeuille zit,...), stel ze en wij geven u zo spoedig mogelijk een antwoord.

Contacteer ons