CIB haalt slag thuis: asbestattest onbeperkt geldig als de woning geen asbest bevat


Onthuld: Het Asbestattest Debat – Eindelijk Rust voor Huiseigenaren met een Schone Lei

Inleiding

Asbest, ooit een veelgebruikt materiaal in de bouwsector, is tegenwoordig bekend om de ernstige gezondheidsrisico's die het met zich meebrengt. Met deze kennis heeft de CIB, een spilfiguur in de Belgische vastgoedwereld, gestreden voor een belangrijke wijziging in de asbestregelgeving. Het belang van een asbestattest kan niet worden onderschat; het geeft woningeigenaren gemoedsrust en zorgt voor veiligheid op lange termijn.

Wat is een Asbestattest?

Een asbestattest is een document dat de aan- of afwezigheid van asbest in een woning vastlegt. Dit attest werd geïntroduceerd om de volksgezondheid te beschermen en als essentieel onderdeel van de vastgoedinformatie bij de verkoop van een woning.

De Weg Naar het Onbeperkt Asbestattest

De CIB heeft door de jaren heen consequent gelobbyd voor een aanpassing van het asbestbeleid in België. Hun strijd heeft nu geleid tot een significant resultaat: het asbestattest is onbeperkt geldig indien een woning asbestvrij is verklaard.

De Overwinning van CIB

Wat Betekent de Overwinning van CIB?

Met deze nieuwe regelgeving kunnen huiseigenaren van Sensimmo voortaan met nog meer vertrouwen hun eigendom verkopen. Is een pand eenmaal als asbestvrij verklaard, dan hoeven eigenaren zich geen zorgen meer te maken over de houdbaarheid van het attest.

Impact van Onbeperkte Geldigheid

Deze verandering heeft verstrekkende gevolgen voor de vastgoedmarkt; niet alleen vereenvoudigt het de verkoop van woningen, het verzekert ook kopers van een veilig thuis zonder de dreiging van asbest. Juridisch betekent dit een vermindering van de administratieve last voor eigenaren en makelaars zoals Sensimmo.

Stappenplan Voor Huiseigenaren

Conclusie

CIB's overwinning betekent een mijlpaal voor de vastgoedmarkt. Bij Sensimmo, uw vastgoedpartner, juichen we deze ontwikkeling toe en zetten we ons in om onze klanten door de nieuwe regelgeving te leiden. 

Slotopmerking

Bewustwording en verantwoordelijkheid zijn essentieel in de strijd tegen asbest. Als uw partner in vastgoed, zet Sensimmo zich in voor een veilige en transparante markt. Met onze persoonlijke service en professionele begeleiding staan we klaar om u te ondersteunen bij elke uitdaging die het bezitten van vastgoed met zich meebrengt.

Neem contact op met Sensimmo via info@sensimmo.be of bel ons op +32 89 20 90 88 voor meer informatie of bezoek https://www.sensimmo.be/ om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen bij uw vastgoedwensen.

Meest Recente Posts

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Indien u vragen hebt (over uw eigendom, over een eigendom die in onze portefeuille zit,...), stel ze en wij geven u zo spoedig mogelijk een antwoord.

Contacteer ons